Selasa, 10 Januari 2012

best ka kerja KILANG ????

Views
~WELL HELLOW~
IM BACK..
selamat datang aQ ucapkan kepada sesiapa yg melawat blog aQ nih..
t0day aQ nak cita about keja KILANG...
hampa suma penah keja KILANG??
bila sebut keja kilang mesti ramai orang anggap 
keja kilang ni susah..
letih..
panas..
teruk..
is it true?
plus klu yg sesapa yg baru pas SPM..
bila ditanya apa program lepas SPM mesti ramai yang akan jawab NAK KERJA
tapi nak kerja apa???
pastu mesti ramai yang diantara mereka akan menjawab
kalau da xda keja sangat keja kilang pun jadi la..janji masyuk..
tapi....
ramai ka diantara kita yang sanggup keja kilang???
bila org kata keja kilang ni teruk..penat..
trus batal kan niat nak keja kilang..
but..
bagi aQ keja kilang ni xda la TERUK sangat..
terpulang kepada individu 2 sendiri..
aQ rasa suma keja dalam dunia ni yang mendatangkan rezeki yang halal akan ada kesusahannnya tersendiri..
cuma cara kepayahan dia ja yang berbeza..
contoh nya kalau hampa keja kat BUTIK..
hampa akan kata pulak..
ish !! payah la nak layan karenah coustemer..memilih sangat,..nak beli 2 beli je lah..
xpayah la banyak soal..
cam 2 jugak kalau hampa keja kat kedai makan or as a waiter kat satu hotel mewah..
mesti hampa akan merungut cam ni...
ish !! ngada2 la coustermer ni..masin seket pun nak complain...kurang gula nak compain..
lebih gula pun nak marah..
kan3???
walaupun hampa x penah kata...
tapi mesti terdetik gak dalam hati hampa ayat2 cam 2 kan???
sama jugak ngan keja kilang..
cuma bezanya keja kilang ni kena tahan mental dan FIZIKAL..
kalau MANJA ja suma keja kita x boleh wat..
kena tahan karenah leader..
xboleh la selalu merungut..
aQ sendiri penah keja kilang..
dan sekarang pun aQ keja kilang..
aQ Xda niat la nak keja kilang selamanya..
just sementara waktu tggu result SPM keluaq..
first 2 memang SUSAH..
tapi ramai kak2 seniour kat kilang 2 bagi tunjuk ajar kat aQ..
hampa tau??
aQ keja as OPERATOR PENGELUARAN kot..
hahahaha
first 2 aQ rasa susah...
tapi bila ad kemahuan..
ada perasaaan berani untuk cuba sesuatu yang baru...
benda yang susah jadi senang,.
benda yang payah jadi mudah..
jadi...
sebelum nak judge sesuatu perkejaan 2...
fikir dulu..
setiap keja dalam dunia ni ada susahnya..
cuma cara yang berbeza..
memang susah nak cari rezeki yang halal..
macam2 dugaan..
yang penting..
kita kena banyak BERSABAR..
BERANI MENCUBA SESUATU YANG BARU..
baru kita boleh maju..
ceewahh !!!
bajat hang nabilah !!
soo...
kita x boleh terlalu manja..
kalau manja benda yang senang jadi susah..
think first before judge sesuatu pekerjaan..
AQ SOKONG KEPADA SESIAPA YANG LEPASAN SPM KERJA KILANG
DEMI MENCARI PENGALAMAN...
baru kita sedar betapa sushanya nak cari rezeki yang halal..
hampa ad pendapat tersendiri pasal kerja KILANG  ni???
kalau ada aQ sedia menerima sebarang pandangan..
positif or negatif..
bye..
adios..
asssalamualaikum..
penoff

2 ulasan:

  1. keje kilang ni sbnrnye xde la teruk pon cume bnyk rules je..tu yg bosan heheh eh follow awk..jum dtg blog sy follow ke komen ke hehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. no hal lah..u follow me i follow u balik..huhu

      Padam