Isnin, 4 Jun 2012

BEST KE FORM 6????

Views
ASSALAMUALAIKUM...
WELL HELLOW..
lama kan aQ x hupdated blog aQ..
bukan apa..
aQ busy sesangat koz aQ kena kembali memakai baju sekolah..
baju putih lak 2..lagi x boleh blah..tense2..
hampa paham kot kan maksud aQ kena pakai baju sekolah 2..
paham x??
x paham??
alaa..aQ sambung fom6 lah !
mintak uitm xdapat..
aQ sambung fom6 kat sekolah PENANTI..
sekolah yang abah aQ penah sekolah dulu kot..
bayangkan....
betapa lamanya sekolah 2 da wujud...
lama kan???
ni dia lencana smk p ..
sambung fom 6 bermakna aQ akan menduduki stpm..
STPM??
WHAT ????
Baby ni pun terkejut aQ akan ambik STPM..
aQ lagi lah..

BUT......
Ramai yang x tau fom 6 banyak kelebihan..
even aQ sendiri pun x tau about fom 6..
but now aQ da tau serba sedikit...
fom 6 sekarang da x macam dulu..
fom 6 sekarang bermula pada tahun ini (2012)
kementerian pelajaran adakan sistem modular...
sistem ni sama macam sistem peperiksaan yang diamalkan di MATRIKULASI..
setiap hujung semester diadakan peperikasaan yang dikendalikan oleh MAJLIS PEPERIKSAAN MALAYSIA...
bukan kementerian pelajaran malaysia dah..
so amacam??
agak intrestingkan??
soo jangan anggap fom 6 ni hanya tempat org2 yg frust xdpt tawaran upu ja k??
even aQ dulu pun rasa cam 2..
soo..
aQ pun masuk la fom 6..
atau lebih dikenali sebagai PRA UNIVERSITI..
taaraaaaa.....
ramai cikgu2 sekolah penanti bagi semangat..
x kurang jugak yang suruh stay kat fom 6 penanti..
macam2 kata dorongan cikgu2 bagi...
depa panggil senior2 ex fom6 yang dah berjaya...
ada sorang senior 2..
sory bro eden lupa nama kau bro..
sekarang ni study kat USM..
yang paling membangga kan puan kadal ialah..
bro 2 jadi PENGERUSI MPM PADA SEMESTER PERTAMA DIA..
(majlis perwakilan pelajar)
hebat kan dia..
memang hebat....
n aQ nak cakap yang bro 2 .....


hampa tau dak..
yang fom 6 ni memang lain dari form 1 2 3 4 5...
sebab..form 6 ni ada majlis perwakilan pelajar...
sebijik macam kat universiti..
menarik kan??
memang menarik....
setiap pelajar fom6 akan diwajibkan membuang undi bagi memilih ketua mpm..
lebih kurang pilihan raya la..
contoh pilihan raya yang pernah diadakan macam ni...

best kan???
aQ nak cerita lebih2 aQ pun xtau sangat..
so kalau hamap nak tau secara lanjut n nak rasai sendiri masuk fom 6..
kena lah masuk fom 6...
kepada rakan2 taulan aQ yang masuk fom 6 2...
selamat maju jaya aQ ucapkan..


kalau ada sesapa yang rasa x ok dengan post aQ ni..
sangat lah di alu2 kan untuk memberi komen di bwah ni.
assalaualaikum..
x jawab dosa...
bye..
adios...
penoff... 
"   ^_^ Y!

1 ulasan:

  1. Hahh..good luck in your life...
    try your best..

    BalasPadam